Suosikit

Merkitse itsellesi muistiin omat suosikkiautosi klikkaamalla ilmoituksen yhteydestä löytyvää tähteä. Omia suosikkejasi pääset kootusti tarkastelemaan tästä näkymästä.

Voit lähettää omien suosikkiautojesi tiedot sähköpostiisi tai palata helposti tarkastelemaan niitä tarkemmin.

Et ole vielä lisännyt yhtään suosikkia.

Jyväskylä

Jyväskylän Autotarvike
Aholaidantie 2
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 7.30-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 8.00-17.00

Jyväskylän Autotarvike
Sorastajantie 2
Huolto 7.45-16.15
Myynti 8-17, la 11-15
Varaosat 7.45-16.15

Mikkeli

Savilahden Auto
Kalustekuja 1
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 8.00-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 7.30-16.30

Savonlinna

Savilahden Auto
Mertajärventie 3
Huolto 7.30-16.30
Myynti 8.30-17
Varaosat 8.00-16.00

Uutiset

Autosi ilmastointilaitteen säännöllinen huollatus kannattaa.

Sopiva sisäilma on muutakin kuin mukavuutta.

Hyvin toimiva ilmastointilaite luo miellyttävän sisäilman, jossa ajaminen ja matkustaminen sujuvat leppoisasti. Sopivassa lämpötilassa kuljettajan havaintokyky ja liikenteeseen keskittyminen pysyy pitempään turvallisella tasolla. Jotta ilmastointilaitteesta saa täyden hyödyn, kannattaa sen toiminta tarkastaa säännöllisesti.

Kompressorin kunto vaikuttaa polttoaineen kulutukseen

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu ns. kylmäaineen paineistamiseen kompressorilla. Kompressorin voitelu tapahtuu kiertävän kylmäaineen seassa olevan öljyn avulla. Kylmäainetta haihtuu vähitellen ja toimivankin järjestelmän kylmäainetäyttö on syytä uusia muutaman vuoden välein. Kun laitteen teho heikkenee vähitellen, sitä ei välttämättä edes huomaa. Ilmastointilaite ja erityisesti sen kompressori joutuu kuitenkin työskentelemään koko ajan enemmän vaaditun lämpötilan saavuttamiseksi.

Kompressori ottaa käyttövoimansa moottorilta, joten enemmän työskentelevä kompressori kasvattaa auton polttoaineenkulutusta. Jos järjestelmään tulee vuoto ja kylmäaineen sekaan pääsee kosteutta, voi kompressori jäädä hyvin lyhytikäiseksi. Ja kun kylmäaine pääsee karkaamaan järjestelmästä, menettää kompressori samalla voiteluöljynsä.

Desinfiointi poistaa bakteerikasvustot

Syy ilmastointilaitteen alentuneeseen tehoon on syytä tutkia mahdollisimman nopeasti, jotta lisävauriot saadaan ehkäistyä. Kylmäaineen käsittely vaatii erikoislaitteen ja käsittely on tehtävä koulutetulla korjaamolla.

Syksyllä kosteaksi jääneeseen ilmankuivaimeen kertyy helposti ilmanlaatua heikentäviä bakteerikasvustoja. Siksi ilmastointilaitteen huollon yhteydessä kannattaa teettää järjestelmän desinfiointi, joka varmistaa auton sisätilojen raikkaan ilman. Auton raitisilmasuodattimen uusimisella saadaan aikaan mahdollisimman puhdas ja häiriötön ilmavirtaus.

Me tarkastamme ja huollamme. Varaa aika autosi ilmastointilaitteen huoltoon TÄSTÄ

Sinua voisi kiinnostaa