Suosikit

Merkitse itsellesi muistiin omat suosikkiautosi klikkaamalla ilmoituksen yhteydestä löytyvää tähteä. Omia suosikkejasi pääset kootusti tarkastelemaan tästä näkymästä.

Voit lähettää omien suosikkiautojesi tiedot sähköpostiisi tai palata helposti tarkastelemaan niitä tarkemmin.

Et ole vielä lisännyt yhtään suosikkia.

Jyväskylä

Jyväskylän Autotarvike
Aholaidantie 2
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 7.30-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 8.00-17.00

Jyväskylän Autotarvike
Sorastajantie 2
Huolto 7.45-16.15
Myynti 8-17, la 10-15
Varaosat 7.45-16.15

Mikkeli

Savilahden Auto
Kalustekuja 1
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 8.00-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 7.30-16.30

Savonlinna

Savilahden Auto
Mertajärventie 3
Huolto 8.00-16.00
Myynti 8.30-17
Varaosat 8.00-16.00

Uutiset

Onhan autosi tuulilasi kunnossa?

Halkeamat, kiveniskemät ja naarmut tuulilasissa kasvattavat turvallisuusriskiä. Merkkihuoltomme kautta hoituvat kaikki tuulilasin korjaus- ja vaihtopalvelut ja voit ajaa kirkkaalla näkymällä turvallisin mielin. Muista myös säännöllisesti päivittää pyyhkijän sulat uusiin.

Tuulilasin korjaukset ja vaihdot onnistuvat vaivattomasti kauttamme, katso lisää tästä.

Voit varata tuulilasin korjauksen tai vaihdon esimerkiksi huollon yhteyteen. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, joten hoidamme kaiken puolestasi!

Kysy lisätietoa tuulilasin korjauksista ja vaihdosta huoltoneuvojiltamme.


Lue Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanjasta ja sen tuloksista.

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja, jolla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä.

Keväällä 2022 kampanjan yhteydessä tarkastettiin yhteensä 1630 tuulilasia, joista 42 % oli kunnossa. Suurin osa vaurioista oli kiveniskuja kattaen 57 prosenttia tarkastetuista vaurioituneista laseista. Toiseksi yleisin vaurio oli halkeamat, joita oli 23 prosentissa tuulilaseista. Tarkastetuista tuulilaseista 20 prosentissa havaittiin kulumaa.

Kunnossa olevien tuulilasien määrä laskee eniten ajoneuvojen ollessa 10-vuotiaita tai vanhempia. Paljon ajavilla tuulilasit olivat huonommassa kunnossa, koska ajo tapahtuu pääosin valtateillä. Tarkastusten yhteydessä annettiin vaihto- tai korjaussuositus joka toiselle (48 %) tuulilasille.

Tutkimus osoitti tänäkin vuonna suomalaisten olosuhteiden vaativuuden autojen tuulilaseille. Haastavinta on jakso alkutalvesta kevääseen, kun talvirenkaiden nostattamat irtokivet sekä nastarenkaista irronneet nastat vaurioittavat laseja. Huonokuntoiset teiden päällysteet roudan ja vaihtelevien sääolosuhteiden yhteisvaikutuksesta lisäävät entisestään tuulilasivaurioita.

Kuljettajaa avustava järjestelmä löytyy yhä useamman uuden auton tuulilasista ja nämä järjestelmät vaativat omanlaista tietämystä ja osaamista esimerkiksi tuulilasin vaihdon sekä korjauksen yhteydessä, jotta ne toimivat oikein ja luotettavasti myös korjauksen jälkeen.

Tuulilasi on autossa kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa. Kura, lumi, suola, jää ja huurre lasissa pimentävät tehokkaasti näkymää tuulilasin läpi. Naarmuinen tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi. Helpoin keino ennaltaehkäistä tuulilasivaurioiden syntymistä on ylläpitää riittävää turvaväliä edellä ajavaan.

Lähde
Autoalan Tiedotuskeskuksen julkaisu 8.6.2022: Aiempaa useammalle tuulilasille korjaus- tai vaihtosuositus


 

Sinua voisi kiinnostaa