Suosikit

Merkitse itsellesi muistiin omat suosikkiautosi klikkaamalla ilmoituksen yhteydestä löytyvää tähteä. Omia suosikkejasi pääset kootusti tarkastelemaan tästä näkymästä.

Voit lähettää omien suosikkiautojesi tiedot sähköpostiisi tai palata helposti tarkastelemaan niitä tarkemmin.

Et ole vielä lisännyt yhtään suosikkia.

Jyväskylä

Jyväskylän Autotarvike
Aholaidantie 2
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 7.30-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 8.00-17.00

Jyväskylän Autotarvike
Sorastajantie 2
Huolto 7.45-16.15
Myynti 8-17, la 11-15
Varaosat 7.45-16.15

Mikkeli

Savilahden Auto
Kalustekuja 1
Huolto 7.30-16.30
Kolarikorjaamo 8.00-16.00
Myynti 8.30-17, la 10-14
Varaosat 7.30-16.30

Savonlinna

Savilahden Auto
Mertajärventie 3
Huolto 7.30-16.30
Myynti 8.30-17
Varaosat 8.00-16.00

Uutiset

Miksi hankkia sähköauto?

Listasimme 5 hyvää syytä sähköauton hankkimiseen

1. Huoltaminen on helppoa. 

Sähköauton huoltaminen eroaa suuresti perinteisen polttomoottoriauton huolto-ohjelmissa. Sähköautossa on pidempi huoltoväli, sillä moottoriöljyn, öljynsuodattimen, polttoainesuodattimen ja moottorin ilmasuodattimen vaihdot jäävät pois. Näin säästetään paitsi työssä, niin ennen kaikkea varaosien hinnassa. Sähköauton huollot painottuvat enemmän tarkastusten tekemiseen vaihtotoimenpiteiden sijasta. Sähköauton kuluvat osat ovat yleensä jarrupalat ja renkaat, joiden vaihtotarve selvitetään aina tarkastuksissa.

2. Sähköautolla pääsee sinne, minne polttomoottoriautollakin.

Yksi usein mieltä askarruttavista kysymyksistä sähköautoa hankkiessa on, että pääseekö sillä talvella Lappiin ja kesällä mökille? Vastaus on: kyllä pääsee. Huomioitavaa on toki, että onko määränpäässäsi mahdollisuutta ladata autoa? Sähköauton käyttäjä tarvitsee hiukan suunnitelmallisuutta matkoihinsa, jotta lataus riittää määränpäähän ja takaisin. sähköauton latausparkkipaikka

3. Ympäristöystävällisyys

Tunnetusti sähköautolla ajaminen ei aiheuta lainkaan lähipäästöjä liikenteessä. Valtaosa auton ympäristökuormituksesa syntyy ajon aikana. Auton valmistuksen osuus päästöstä on noin 10-15 prosenttia. Miten sähköautoon ladattu sähkö on tuotettu merkitsee päästöjen syntyyn. Mikäli sähköauto ladataan vain tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla, päästöt ovat aina 0g/km.Seat Mii electric

4. Edullisuus

Kotitalouksissa sähköauton lataus maksaa tavanomaisesti kotitaloussähkön hintaa, jolloin lataussähkön hinnaksi tulee noin 2-3 € / 100 km. Bensiiniautoon verrattuna vastaavanlaiset kustannukset olisivat noin 8-14 € / 100 km. Joissakin julkisissa latauspisteissä sähköauton lataaminen saattaa olla jopa ilmaista. Nämä paikat kannattaa käyttää hyväksi.

5. Helppous - myös talvella

Sähköautossa on etuja talvella. Siinä missä polttomoottoria on hyvä lämmittää kovilla pakkasilla, sähkömoottori ei sitä tarvitse. Pakkanen ei vaikuta sähkömoottorin käyttöön, joten se on aina valmiina käyttöön.

ioniq 5 sähköauto

Uusimmat uutiset sähköautoista Suomessa:

  • Uusien sähköautojen myynti ohitti kesäkuussa dieselautojen myynnin
  • Täyssähköautojen autoveron poistoa koskeva lakimuutos on valmisteltavana. 1.10.2021 alkaen ensirekisteröitävät täyssähköautot vapautetaan autoverosta mikäli lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa.

Valikoimastamme löytyy uusia, sekä käytettyjä sähköautoja. Sähkökäyttöiset vaihtoautomme löydät täältä.

Lue lisää uusista sähköautoistamme: 

Hyundai IONIQ 5

Volkswagen ID.4 GTX

Volkswagen ID.3

Audi Q4 e-tron

Audi e-tron GT

Kiinnostuitko sähköauton hankkimisesta? Löydät yhteystietomme täältä.

Sinua voisi kiinnostaa